Ebbe a szomszédos országba már korlátozások nélkül utazhatunk

  Jelenleg négy átkelő van nyitva a két ország között, a tornyiszentmiklósi autópálya-, illetve közúti átkelő, továbbá a rédicsi és a bajánsenyei átkelő. Ötödikként kedden megnyitják a kétvölgyi átkelőt is, ami leginkább a Magyarországon élő szlovén nemzeti közösség számára fontos - adja hírül az MTI.

  A Bledi-tóForrás: Annie de Jonge/pixabay.com

  Fejlesztik a két ország közötti energetikai összeköttetéseket is, így a jövő év végére összekapcsolják a szlovén és a magyar magasfeszültségű villamoshálózatokat.

  További határlazítások akkor várhatók Magyarországon, ha azok nem okozzák a vírushelyzet romlását. A korlátozó intézkedések feloldásával növekszik az emberek közötti kapcsolatok száma, ezért meg kell várni, hogy milyen hatással lesz ez a változás a fertőzöttségi adatokra.

  Még nem dőlt el, hogy a szlovén-magyar nyitást követően is megmarad-e például M70-es autópályán ideiglenesen kialakított ellenőrzőpont. Ezek a belső ellenőrzési pontok alapvetően a tranzitforgalom kontrollját teszik lehetővé, amire továbbra is szükség van.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!