Magával ragadó lelet került elő egy olasz szőlőbirtok alól

Remek állapotban lévő, római kori mozaikot fedeztek fel egy észak-olaszországi szőlőbirtok alatt. Már több mint egy évszázada találtak bizonyítékokat arra, hogy a Veronától északra fekvő Negrar di Valpolicella községben egy antik villa rejtőzik, de több évtizednyi, hiábavaló próbálkozás után csak most sikerült megkezdeni a feltárásokat, melyek során kiderülhet, pontosan mekkor is volt az ősi épület - derül ki a BBC cikkéből.

A település közelében más ókori építészeti leletek is találhatók, mint a pruni barlangok (Cave di Prun)Forrás: Ugo franchini/wikipedia.org

Az interneten közzétett képek a valószínűleg az i. sz. 3. században épült villa padlóját és alapjait mutatják. A régészek a szőlőültetvény tulajdonosaival és az önkormányzattal is egyeztetnek, hogy meghatározzák, melyek a legmegfelelőbb módszereket az elrejtett régészeti kincs feltárására.

A kutatóknak jelentős forrásokra lesz szükségük a munka befejezéséhez, a helyi hatóságok azonban ígéretet tettek arra, hogy megadnak minden szükséges segítséget az ásatások folytatásához.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek