Páratlanul gazdag vaskori sírleletet találtak Olaszországban

  A régészek vaskerekű háborús szekér maradványait találták meg egy újonnan felfedezett vaskori síremlékben Közép-Olaszországban - adja hírül a Livescience. A gazdag sírból más leletek is előkerültek, például fegyverek, egy bronz sisak és bronzból valamint agyagból készült edények. A szekér tulajdonosának maradványai azonban már régen elporladtak.

  Corinaldo városaForrás: Mausemarie/commons.wikimedia.org

  A - vélhetően - férfit valószínűleg egy nagy domb alá temették, így maradhattak meg a tárgyak több évszázadig érintetlenül - írta tanulmányában Federica Boschi, a bolognai egyetem kutatója. Mint a kutató a Livescience-nek írta, bár az emberi maradványokat nem találták meg, a körülbelül 2600 éves sír kincsei mégis sokat felfednek a rejtélyes harcosról, például utalnak arisztokrata származására.

  A régészek akkor találták meg a leleteket, amikor egy új sportkomplexumot építéséhez mérték fel a terepet a Nevola-folyó völgyében, a sír létét a Corinaldo városáról készített légi felmérés bizonyította.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!