Az angol autósok hajlandók többet gyalogolni

  A brit autósok hajlandóak lemondani a vezetésről a környezet védelme érdekében, és azért, hogy segítsenek megőrizni a lezárásokkal elért tisztább levegőt. Ez derül ki abból a felmérésből, melynek keretében 20 000 autóst kérdeztek meg - adja hírül a BBC.

  London belvárosaForrás: Kai Pilger/pixabay.com

  A megkérdezettek mintegy fele többet járna gyalog, 40%-a pedig hajlandó lenne kevesebbet vezetni. Összességében ötből négyen tennének azért, hogy tevékenységükkel kevésbé rontsák a levegő minőségét.

  A felmérésre azután került sor, hogy kiderült, a szigetországban nagyot javult a levegőminőség az elmúlt hetekben, a lezárások hatására. Az autósok egynegyede azt mondta, hogy úgy tervezi, többet fog otthonról dolgozni, további egynegyedük szeretne kevesebbet repülni, míg minden ötödik megkérdezett azt tervezi, hogy többet kerékpározik.

  Londonban az elmúlt időszakban kiterjesztették az autómentes övezetet, és a példát több brit város szeretné követni azzal, hogy nagyobb teret biztosít a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!