Megnyílik a világ első bikinimúzeuma

A németországi Bad Rappenau fürdővárosában található Best Western Hotel Bad Rappenau hatalmas fejlesztéseken ment keresztül, melyek részeként a világ első Bikinimúzeuma is helyet kapott az új épület földszintjén és alagsorában, körülbelül 2000 négyzetméteres területen - derül ki a BWH Hotel Group sajtóközleményéből.

Forrás: bestwestern.de

A múzeum a világon az elsőként gyűjti össze és mutatja be a fürdőruhákkal és a fürdőzés kultúrájával kapcsolatos ismereteket. A kiállításon körülbelül 400 darab látható 1870-től napjainkig.

A nyilvános fürdőzés kezdete a 19. század közepére tehető, amikor még gyapjúból készült, teljes testet fedő ruházatot írtak elő. A gyűjtemény egészen napjaink Hollywoodjáig kalauzol, és olyan luxusmárkák is helyet kapnak benne, mint a Dior, a Chanel és a Pucci, valamint a bikini feltalálójának, Louis Réardnak szinte az összes darabja, köztük a világ legértékesebbjének tartott, 1948-as Arany Réard.

Emellett helyet kapott a Marilyn Monroe által viselt fekete bársony fürdőruha is, melyet Párizsból szállítottak ide, és amelyet Ghislaine Rayer francia divatszakértő személyesen adott át a múzeum csapatának.

A kiállítás ötlete körülbelül hét évvel ezelőtt született meg, és abból indult ki, hogy a hotel penthouse-át a kezdetektől fogva "Bikini-kockának" hívták. A megnyitó júlis 5-re, a bikini világnapjára időzítették.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek