Kiállítás nyílt a híres francia divattervező cipőiből

Február 26-tól július 26-ig látható a párizsi Palais de la Porte Dorée-ban a világhírű cipőtervezőnek, Christian Louboutinnek szentelt kiállítás. A tárlat bemutatja a dizájner pályájának fontos állomásait egészen fiatal korától - hisz a művész 12 éves korában már vázlatokat készített, az első terveinek egyikét pont a kiállításnak otthont adó a Palais de la Porte Dorée építészeti szépsége ihlette - derül ki a Vogue cikkéből.

Forrás: Arroser/wikipedia.org

A kiállításon láthatók az ikonikus pirostalpú lábbelikről ismert tervező legértékesebb cipői, néhány egyenesen a személyes gyűjteményéből, emellett a más művészekkel való, különleges együttműködéseiből született alkotások némelyike is bekerült a gyűjteménybe, többek között a David Lynch rendező-fotóssal, az új-zélandi multimédia művész Lisa Reihanával, az angol designer duóval, a Whitaker Malemmel, a spanyol koreográfus Blanca Livel vagy a pakisztáni művész Imran Qureshival közös projektek gyümölcsei.

„Bárhová is megyek, biztosan van ott egy kert, egy múzeum, egy templom, egy koncert, vagy egy érdekes épület. A legfontosabb eszköz, amelyet inspirációként használok, a nyitottság. Igyekszem olyan helyekre menni, ahova mások nem" - szól Louboutin hitvallása. Akit pedig magával ragadott a francia divat, annak érdemes benéznie valamelyik divatmúzeumba.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek