Így nyit ki újra Nagy-Britannia

  Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy kéthetes karantén vár azokra, akik Nagy-Britanniába utaznak, azonban ez nem vonatkozik Írországra, a brit fennhatóság allatt álló Csatorna-szigetekre és a Man-szigetre. Persze, ezek a desztinációk az utazási nehézségek miatt egyelőre elsősorban a brit turisták látogatására készülnek. Írország június 29-én tervezi megnyitni az éttermeket, július 20-án pedig a múzeumokat és a hoteleket - adja hírül a telegpraph.co.uk.

  LondonForrás: Tristan Surtel/commons.wikimedia.org

  Júliustól azonban már Nagy-Britannia egyéb területeinek szállásai is több foglalással számolnak, augusztus és szeptember első fele bizonyul eddig a legnépszerűbb időszaknak, de október is játszik még, eddig 14%-al több a foglalás erre a hónapra, mint tavaly volt. Írországban a szállásfoglalások 370%-al emelkedtek július-augusztusra áprilishoz képest.

  A hotelek ugyanakkor extra óvintézkedésekkel készülnek a nyitásra, mint a kontaktmentes recepció, svédasztal helyett á la carte reggeli, és fokozott tisztasági intézkedések - derül ki szintén a telegraph.co.uk oldaláról.

  Boris Johnson miniszterelnök tegnap jelentette be az Anglia újranyitásával kapcsolatos terveket: eszerint továbbra is érvényesek a távolságtartási szabályok, és annak, aki teheti, azt javasolják, hogy dolgozzon otthonról, ugyanakkor számos munkahely újranyit, ahol elengedhetetlen a jelenlét.

  Május 13-án szerdától az emberek annyit edzhetnek a szabadban, amennyit akarnak, együtt azonban csak azokkal sportolhatnak, akik velük egy háztartásban élnek. A lakosok olyan helyszínekre is mehetnek, melyekhez autóba kell ülniük, és sportolás nélkül is látogathatják a parkokat.

  Legkorábban júniusban nyithatnak ki a bezárt boltok és az iskolák, a szállodák és más turisztikai látványosságok július 1-től fogadhatnak látogatókat a jelenlegi tervek szerint, melyek azonban változhatnak - adja hírül a BBC.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!