Angliában ingyen utazhatnak a családon belüli erőszak áldozatai

  Anglia déli részén, West Midlands és Dél-Wales területén ingyen utazhatnak vonattal azok a nők és gyerekek, akik családon belüli erőszak elől menekülnek. A program a Women's Aid nevű jótékonysági szervezet segítségével valósul meg - adja hírül a shieldsgazette.com.

  A Southeastern Railway egyik járataForrás: Scully Hitchcock/commons.wikimedia.org

  Az áldozatoknak fel kell venniük a kapcsolatot valamelyik segélyszervezettel, mely lefoglalja a nevükre az ingyenes vonatjegyet. A Women's Aid ugyanakkor felhívja az áldozatok figyelmét, hogyha közvetlen veszélyben vannak, ne rögtön őket hívják, hanem a rendőrséget.

  A kezdeményezést a Southeastern (délkeleti) vonal állomásmenedzsere, Darren O'Brien javasolta, miután megnézett egy dokumentumfilmet a reigate-i és bansteadi Women's Aid-ről. A lehetőséget tavaly vezették be, de a Women's Aid most arra törekszik, hogy még több vonatüzemeltető részt vegyen benne, miután a lezárások hatására sokan még inkább ki vannak téve a családon belüli erőszaknak, mint normál körülmények között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!