Használatból kivont vasúti hídon, vagonokból épül luxushotel Afrikában

13 felújított vasúti kocsiból álló hotel épül a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban található, volt vasúti hídon, az 1912-ben a Sabie-folyó fölé felhúzott Selatin. A Kruger Shalati: Vonat a hídon szállodában 31 luxusszoba lesz, melyből páratlan kilátás nyílik a helyi, vadon élő állatvilágra, emellett a vendégek függmedencéből is csodálhatják a környéket - adja hírül a Daily Mail.

A Selati-híd 2011-benForrás: LBM1948/commons.wikimedia.org

A híd egy ma már nem használt vasútvonal része, melyen a '20-as években az első látogatókat szállították a nemzeti parkba. A vonal 1973-ig működött, azért zárták be, mert túl sok állat esett áldozatul a közlekedésnek. Helyette elkerülő vonalat építettek a park körül. A szerelvények hajdanán itt parkoltak éjszakánként, mostantól azonban állandó építményként várják a vendégeket.

A vonaton vagononként két szoba lesz, összesen 24, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal, a dizájn az afrikai művészet jegyében fogant. További hét luxusszobát is kialakítanak, a szállodához napozóterasz is épül egy régi házon, a híd mellett. Az árak személyenként és éjszakánként 428 dollárnák (körülbelül 140 ezer forint) kezdődnek. A járvány miatt bizonytalanná vált a nyitás dátuma, de most azt gondolják, 2020 utolsó negyedévében sor kerülhet rá.

A Kruger Nemzeti Park Dél-Afrika északkeleti részén fekszik, és itt található Afrika egyik legnagyobb vadrezervátuma, mely kétmillió hektáron terül el, 336 fának, 49 hal-, 34 kétéltű-, 114 hüllő-, 508 madár- és 147 emlősfajnak ad otthont.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek