Az utazási korlátozások meghosszabbítására kérik a schengeni államokat

Az Európai Bizottság arra kérte a schengeni tagállamokat és társult államokat, hogy május 15-ig hosszabbítsák meg az EU-ba történő belépésre vonatkozó korlátozásokat, melyek a nem alapvető fontosságú utazásokat érintik. A járvány terjedésére vonatkozó tapasztalatok azt mutatják, hogy a vírus megfékezésére hozott intézkedésekre több, mint 30 napig van szükség - derül ki a Bizottság honlapjáról.

Határzár Németország és Franciaország közöttForrás: AFP/Patrick Hertzog

A felhívás mind a 30 schengeni államra vonatkozik, beleértve Bulgáriát, Horvátországot, Ciprusot és Romániát, valamint Izlandot, Liechtensteint és Norvégiát valamint Svájcot is. A járvány az EU-ban is sok áldozatot követel, és azokban az országokban is, ahonnan általában évente több millió ember utazik az EU-ba.

Mióta március második felében életbe léptek az utazási korlátozások, a légi utasforgalom majdnem nullára csökkent, a fennmaradó járatok elsősorban teherszállításra és a külföldön rekedt emberek hazatelepítésre korlátozódtak. Az utasforgalom hasonló tendenciája figyelhető meg a többi közlekedési mód, például a kompok, az autóbuszok és a vasút esetében is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek