Bécsben remekül oldották meg a hotelek, hogy ne maradjanak üresen

Bécsi hotelek nyújtanak alternatívát azoknak, akiknek nincs elegendő helyük az otthoni munkához, vagy hiányzik a nyugalom a feladatuk elvégzéséhez. Az osztrák főváros szállodáinak többsége zárva tart a turisták előtt, de akadnak olyan leleményes hotelek is, melyek egy kicsit módosítottak szolgáltatásaikon a jelenlegi helyzetben.

Hotelszobákat ajánlanak home officeként - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette:Cityhostel Berlin, Glinkastr. 5-7

Jelenleg összesen húsz hotel szobáit lehet home offociként használni. Igaz, ez nem jelent túl nagy forgalmat ahhoz képest, hogy a járvány kitörése előtt a hotelek 80-90 százalékban tele voltak, de némi bevételt mégis biztosít az átmeneti időszakban.

Többek között Megan Katz, osztrák operaénekesnő is hotelbe jár gyakorolni, hiszen énekével zavarná az otthon dolgozó szomszédokat, de olyan üzletemberek is igénybe veszik a szolgáltatást, akiknek sok telefonhívást kell bonyolítaniuk, vagy skype órákat tartanak, esetleg üzleti tárgyalásokat folytatnak virtuálisan.

Az osztrák főváros szállodái és egyéb vendéglátóhelyei várhatóan május közepén kezdhetnek el újra a megszokott ütemben dolgozni - írja a szerb Turistički Svet portál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek