Turisták hiányában ételt szállítanak időseknek bécsi fiákerek

  Az osztrák főváros turisztikai látképéhez szorosan hozzátartozó fiákerek és gyakran keménykalapot viselő gazdáik személyszállítás helyett most azokon segítenek, akik a leginkább veszélyeztetettek az új típusú koronavírus-járványban - adja hírül az MTI.

  Forrás: jggrz/pixabay.com

  "Nincsenek turisták, egyáltalán nincs teendő, mindenki otthon van. A lovaknak azonban szükségük van a mozgásra" - mondta Christian Gerzabek, aki részmunkaidőben kocsisként dolgozik, egyébként meg Bécs 13. kerületének tisztségviselője.

  "Az volt az elképzelésem, hogy a hasznosat ötvözzem valami jóval, amire az embereknek szükségük van... Másrészt ez jelzés az embereknek, hogy a körülmények ellenére ottvagyunk a számukra, és készek vagyunk örömmel kivenni a részünket a dolgokból" - hangoztatta Gerzabek.

  Az osztrák főváros szállodáiban jelenleg nem szállhatnak meg turisták, így nincsenek vendégek a bécsi InterContinental szállodának sem, amely a járvány közepette ingyen ételt biztosít az időseknek a környéken, vagyis a belváros peremén található 3. kerületben.

  Gerzabeken kívül két másik kocsis is csatlakozott az erőfeszítéshez, hogy a hotelben elkészített napi 250-300 adag ételt kiszállítsák a rászorulóknak, és húsvéthétfőtől a helyi kórház éjszakai műszakjában dolgozó egészségügyi személyzetnek. Az ételosztásba azért kerékpárokkal és autókkal is besegítenek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!