Mostantól kétszer is gondolják meg, otthagyják-e a nevüket a Nagy Falon

Őrizetbe vettek és "civilizálatlan látogatóként" feketelistáztak egy férfit kedden Kínában, miután szándékosan megrongálta a kínai nagy fal Peking központjához közeli Badaling (Pataling) szakaszát. Az elkövetőt világörökségi helyszínről is kitiltották.

Forrás: Pixabay.com

A férfit a járőröző személyzet vette észre, amikor épp belekarcolt valamit a fal egyik ősi kövébe. Az elkövetőt öt napra őrizetbe vették és 200 jüan (9 ezer forint) pénzbírságra ítélték a kulturális emlék szándékos megrongálásáért.

A Badaling szakasz felügyeletét ellátó hatóság hétfő óta feketelistázza a "civilizálatlan látogatókat". A kedden őrizetbe vett férfi esetében alkalmazták először az új szabályozást. A tiltott viselkedések hét pontból álló listájának élén áll, hogy nem szabad szavakat vésni a falba, amit a legtöbben eddig késsel, kulccsal, hegyes kővel és hajcsattal próbáltak elérni - írta az MTI.

Az új szabályok bevezetésével, az illetékes hatóság rendszeresen közzé teszi majd a feketelistára került személyek nevét és hogy mit követtek el. Így talán egy kicsit vissza lehet majd szorítani a vandalizmust, ami régóta megnehezíti a nagy fal megóvásáért felelős szervek munkáját. 

A nagy fal Badaling szakasza nagyjából 60 kilométerre északnyugatra húzódik Peking központjától. Ez volt az erődítményrendszer első része, amelyet megnyitottak a látogatók előtt, és a mai napig a legnépszerűbb szakasz a turisták körében: 2015-ben mi is végigsétáltunk egy szakaszán. Tényleg lenyűgöző építmény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek