Autósmoziban tartják meg a húsvéti miséket ebben a német városban

  Nem mindennapi módon oldották meg a nyugat-németországi Düsseldorfban, hogy az embereknek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellenére se kelljen lemondaniuk a húsvéti miséről. Úgynevezett autós moziban lehet majd megnézni a hétvégi szertartásokat.

  Mintegy 500 autónak lesz hely a húsvéti misén – illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: pisaphotography

  A szabadtéri filmszínházban az emberek az autórádiójukon keresztül hallgathatják majd a miséket. Az a terv, hogy a felállított oltárt emelvényre helyezik, hogy az autóban ülők, a volán mögül is jól láthassák a szertartást. A szervezők szerint a mozi mintegy 500 autó befogadására alkalmas.

  Az interneten elérhető ingyenes jegyeket az ablaküvegen keresztül fogják leolvasni, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát.   

  Az MTI híre szerint nagypénteken ökumenikus istentisztelet, húsvétvasárnap katolikus mise, húsvéthétfőn pedig protestáns istentisztelet várja az érdeklődőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!