Ingyen lakhat ebben a svéd hotelben, ha le bírja rakni a telefonját

Szeretne ingyen lakni a svéd Göteborgban? Csak annyit kell tennie hozzá, hogy amíg ott van, pihenteti kicsit a közösségi felületeket, azaz nem nyomkodja a telefonját.

A Hotel Bellora Göteborban, úgynevezett The Check Out Suite-ot tart fenn mindazoknak a vendégeknek, akik a szoba nevéhez hasonlóan képesek kijelentkezni, mármint a Facebookról, a Twitterről, az Instagrammról, meg ami még van. A hotel célja, hogy a pihenés valóban pihenés legyen, és, hogy a vendég a szeretteivel, vagy épp a saját gondolataival töltsön el egy kicsivel több időt, írja az Insider.

Itt szó szerint megéri letenni a telefontForrás: Hotel Bellora/Facebook

A szoba ingyenes mindaddig, amíg a vendég nem piszkálja a telefont, és abban a pillanatban fizetni kell érte, ahogy az első közösségi oldalra bejelentkezik. Minél több időt tölt ott, annál nagyobb lesz a szállodai cehh. Hogy tudják mindezt ellenőrizni? A hotel egy Skärmfri nevű okos lámpát használ a célra, amely pontosan meg tudja mondani, ha valaki suttyomban twitterezik a szobában.

A helyzet persze nem ennyire drámai. A vendég a lámpához csatlakoztatja a telefont, ha a WiFit akarja használni, a lámpa pedig 30 percig fehéren világít – ez az ajánlott netes mennyiség. Minden perccel nő a szoba ára, sőt, ha az időkorlátot túllépi, akkor a lámpa pirosra vált, és onnantól már a szoba teljes árát ki kell fizetni. Persze az ellenkezője is igaz: ha egyáltalán nem csatlakozik rá a lámpára, azaz nem netezik, akkor ingyenes lesz a pihenés.

A hír megjelenése után vettük észre, hogy bár az Insider cikke nem említi, de hotel honlapján megjelent kiírás szerint az ajánlat csak február 14-én lesz érvényes, és február 6-ig lehet jelentkezni. Ezúton szeretnénk pontosítani a hírt, erre a linkre kattintva olvashatóak a szoba használatának feltételei.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek