Ilyen baleseteket szülhet az unalom

Daniel Reardon, a melbourne-i egyetem 27 éves asztrofozikus kutatója egy olyan eszköz feltalálásán dolgozott, mely elejét veheti annak, hogy az ember az arcához érjen - ezzel is csökkentve a vírusfertőzés kockázatát - adja hírül a Guardian.

Forrás: Nevit Dilmen/commons.wikimedia.org

Extra erős neodímium mágnesek segítségével akarta elkészíteni azt a nyaklánc-karkötő párost, ami jelez, hogyha az ember keze az arcához közelít. Mint mondta, nem volt tapasztalata elektromos berendezések építésében, így nem is járt sikerrel: az eszköz folyamatosan zümmögött, így feladta a vele való munkát, viszont elkezdett játszani a mágnesekkel.

Először a fülébe, majd valamilyen különös oknál fogva az orrába tette őket, és az események ezen a ponton vettek baljós fordulatot: amikor az orrlyukai külső részéről levette a mágneseket, a belsők tapadtak össze, és hiába próbálta őket szétszedni.

Akkor újabb mágnesekkel próbálkozott, hogy kiszedje őket, de nem járt sikerrel, és fogóval is hiába próbálkozott, így végül a barátnője, aki egyébként ápolónő, bevitte őt a kórházba, ahol dolgozik. Az orvosoknak végül érzéstelenítés mellett manuálisan sikerült eltávolítaniuk a mágneseket, Reardon pedig úgy döntött, szabadidejét ezentúl a munkának és a ház körüli teendőknek szenteli.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek