Új-Zélandon rekedt egy belga turistacsoport

  Nemrégiben adtunk hírt arról a raftingcsapatról, akik nem tudtak a járvány kitöréséről. Most egy belga kirándulócsoportot érték váratlanul a hírek - derül ki az Insider cikkéből.

  Kilátás QueenstownraForrás: Lawrence Murray/commons.wikimedia.org

  Március 23-án Pauline Dupont, barátja Romain, és néhány ismerősük öt napos gyalogtúrára indultak az Új-Zéland déli szigetén található Queenstown közelében. Olyan helyen bolyongtak, ahol nincs térerő, így csak a telefonjuk bekapcsolása után szembesültek azzal, hogy az ország időközben karanténba került, Ausztráliába pedig, ahol élnek, nem fogják visszaengedni őket.

  Mégis megkísérelték a lehetetlent: először a queenstowni repülőtérre akartak eljutni, majd miután ez nem sikerült, autót béreltek, és Christchurchbe utaztak. A repülőtéren azonban itt sem szolgáltak nekik jó hírekkel. Sem Melbourne-be, sem Belgiumba nem repülhettek.

  Még fontolgatták, hogy felszállnak egy Németországba tartó mentőrepülőre, de végül nem merték megkockáztatni az utazást a fertőzésveszély miatt. Miután a Facebookon is kiírták, milyen balszerencsések voltak, többen is ajánlottak nekik ruhákat és még szálláslehetőséget. Arról, hogy végül hol állapodtak meg, nem szólnak a hírek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!