Az emberek már a következő utazásukat tervezgetik

A Sojern utazási marketinggel foglalkozó cég elemzése szerint az elmúlt 14 napban jelentősen nőttek a repülőjegy-foglalások, igaz csak a jövő évre, 2021 januárjára szólók. Az idei év azonos időszakához képest az Egyesült Királyságba 229%-kal többen, Spanyolországba 171% -kal többen szeretnének utazni, de Olaszország is növekvő tendenciát mutat - adja hírül a Daily Mail.

Forrás: Peter Olexa/pixabay.com

Az elemzésből az is kiderül, hogy az elmúlt két hétben a közel-keletiek, az európaiak, és az észak-amerikaiak is terveztek utazásokat. Az európaiak különösen korán kezdik a tervezgetést, és az utazási szándékuk is jelentősen nőtt (Kelet-Európában 144%-al, Nyugat-Európában pedig 85%-al az Egyesült Királyság viszonylatában), míg az ázsiai utazók pesszimistábbak.

A fellendülés annak is köszönhető lehet, hogy egyes légitársaságok korán bejelentették a téli menetrendjeiket, és rugalmasabb lemondási, valamint foglalási feltételeket szabtak.

Az emberek tehát érthető módon alig várják, hogy az élet visszaálljon a régi kerékvégésba, jelenleg azonban még elég sötét a kép.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti: Olaszországba a múlt héten 94%-kal kevesebben foglaltak jegyet, mint tavaly ilyenkor. Az Egyesült Királyságba a múlt héten 63%-kal csökkent a foglalások száma.

A szakértők szerint azonban a járvány sem tart örökké, és a turizmus is talpraáll egyszer, először valószínűleg a belföldi turizmus erősödik meg, ezután pedig a nemzetközi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek