Járja be a titokzatos labirintusházat, melyet kísérteteknek építettek

  A Winchester Mystery House a kaliforniai San Jose egyik legérdekesebb látványossága. A házat egy milliomos özvegy építtette, a munkálatok 36 éven keresztül zajlottak. Ennek eredményeként több mint 200 szoba, 10 000 ablak, temérdek csapóajtó, kémlelőnyílás és számos egyéb építészeti különlegesség született a nem mindennapi ingatlanban - derül ki a smithsonianmag.com cikkéből.

  Forrás: Egor Shitikov/pixabay.com

  A népszerű turisztikai attrakció a koronavírus idejére bezárt, azonban április 7-ig ingyenes, online idegenvezetést kínál, mely betekintést nyújt a házba, és az azt építő, titokzatos nő, Sarah Winchester életébe.

  Sarah Lockwood Pardee 1862-ben ment férjhez a híres fegyvergyároshoz, William Winchesterhez. Négy évvel később lányuk született, aki tragikus módon csak egy hónapot élt. A férfi sem élt sokáig, ő 1881-ben halt meg, a Repeating Arms Company hatalmas vagyonát feleségére hagyva.

  Sarah Winchester úgy döntött, hogy elhagyja New Haven-i otthonát, és Kaliforniába költözik, ahol két nővére is élt. San Jose-ban vett egy nyolc szobás farmházat, amelyet 1886-ban kezdett felújítani. Az építkezések egészen a nő 1922-es haláláig folytatódtak, aminek eredményeként hatalmas, labirintusszerű kastély született, olyan, zavarbaejtő elemekkel, mint a mennyezeten végződő lépcső, beltéri erkélyek, padlóba épített tetőablakok, és falakra nyíló ajtók. Winchester szalvétára és csomagolópapírokra rajzolta terveit, melyeket aztán átadott a munkásoknak. Időnként építkezhet és vakolatot készíthetne másnapra.

  De vajon mi volt az okuk vagy a céljuk ezeknek a kissé bizarr építkezéseknek? A legenda szerint az özvegy a spiritiszta mozgalom lelkes követője volt, és rendszeresen konzultált egy médiummal, aki azt mondta neki, hogy a fegyvergyár puskáinak áldozatai elátkozták őt, és csak akkor marad életben, ha megállás nélül építi a házat ezeknek a szellemeknek.

  Amint azonban Katie Dowd, kutató rámutat, míg erre az elméletre kevés bizonyíték van. létezik racionálisabb magyarázat is. Winchester valójában igazi filantróp volt, aki a gazdasági válság idején a folyamatos építkezésekkel munkalehetőséget teremtett a helyieknek. Amikor meghalt, pénzének jelentős részét jótékonysági szervezetkenk adományozta.

  Winchester valódi motivációi talán rejtve maradnak, de amint a videóból is kiderül, a ház, amelyet épített, nemcsak bizarr, de innovatív is volt. Télikertjében például egy beltéri öntözőrendszer is helyet kapott, és a padlódeszkákat is fel lehetett emelni ebből a célból.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!