Csak ezeken az átkelőhelyeken juthat át Szerbiába

  Jó, ha tudja, hogy több határátkelőn is zárt kapuk várják, ha Magyarországról Szerbiába, vagy Szerbiából Magyarországra utazna. A szomszédos országban ugyanis 44 kis határátkelőt zártak le a forgalom előtt.

  Érdemes tájékozódni a határátlépés előttForrás: Shutterstock / Készítette: Viacheslav Lopatin

  Jelenleg csak három helyen lehet közlekedni a két ország között, mégpedig a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn, a Tompa-Kelebia átjárónál és a Béreg-Hercegszántó szakaszon. Az illetékesek ezeken a helyeken maszkban és kesztyűben végzik az okiratok ellenőrzését, és szükség esetén az utasok egészségügyi állapotát is megvizsgálják.

  Ha Szerbián csak átutazik más balkáni országokba, akkor azzal is számolnia kell, hogy a Magyarország felé lezárt 7 mellett Románia felé 10, Bulgária felé 3, Észak-Macedónia felé 2, Montenegró felé 3, Bosznia-Hercegovina felé 7 és Horvátország felé 9 kis határon szünetel az átkelés. További három belső, folyami és légi átkelőt is lezártak - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!