Olcsóbbak lesznek a vonatjegyek Németországban

  Németországban 17 év alatt először csökkentek a vonatjegy-árak, mivel a klímavédelem jegyében szeretnék vonzóbbá tenni a vasúti utazást. Az árcsökkenés a Deutsche Bahn Intercity Express vonatain utazókat érinti, akik több mint 50 km-t utaznak, 10% -kal olcsóbban tehetik ezt meg. A társaság emellett csökkenti a különleges ajánlatok és kiegészítő szolgáltatások árát is, például a kerékpárok szállításáét - adja hírül a Guardian.

  Forrás: Erich Westendarp/pixabay.com

  Mindezt az tette lehetővé, hogy a kormány a vasutat érintő adót 19% -ról 7% -ra csökkentette, a társaság úgy véli, az árcsökkenés újabb 5 millió utast vonz majd évente.

  Ugyanakkor nem mindenki jár jobban a viteldíjakkal, a rövid távú utazások és a tömegközlekedés ára több régióban is, nő, például Berlinben, Hamburgban, Brémában, Brandenburgban és a Rajna-vidéken. A regionális vonatok viteldíjai 2,5% -kal emelkednek a bonni térségben, míg Berlinben és Brandenburgban az emberek 3,3% -kal drágábban vehetnek jegyet a tömegközlekedési eszközökre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!