Újabb nagysebességű vonat száguld Kínában, méghozzá vezető nélkül

  Ahogy közeledik a 2022-es pekingi téli olimpia időpontja, úgy szaporodnak a hozzá kapcsolódó fejlesztések is Kínában. Ennek részeként a hetekben helyezték üzembe a fővárost és Zhangjiakou olimpia falut öszekötő, nagysebességű vonatot, mely a két város közötti utazás ideját három óráról 47 percre csökkentette - adja hírül a CNN.

  Forrás: N509FZ/commons.wikimedia.org

  A jármű a nagy sebességű vonatokat gyűjtő Fuxing-sorozat része, és akár 350 kilométer / óra sebességgel is képes suhanni - méghozzá sofőr nélkül, a világon elsőként.

  Az építkezések körülbelül négy évig tartottak, a vasútvonal 10 állomást számlál, köztük a kínai nagy fal legnépszerűbb szakaszára eső Badalingot.

  Az új vasútvonal december 30-án kezdte meg működését, és jelenleg naponta 30 hipergyors-vonat közlekedik rajta, melyből hat a vezető nélküli „okosvonat". Míg előbbiekre körülbelül 3500 forint a jegy, utóbbiakra már több mint 11 000 forintba kerül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!