Fellendítik a búvár-turizmust az Adrián

Több mint 400 búvár ült össze Zágrábban egy konferencián, hogy átbeszéljék, hogyan lehetne fellendíteni a búvár-turizmust az országukban. Ez volt az első ilyen összejövetel, ami rámutat arra, hogy eddig nem fektettek elég energiát a víz alatti élővilág bemutatására. Idén nyáron ezen szeretnének változtatni. 

Megannyi látnivaló várja a búvárkodás szerelmeseitForrás: Shutterstock / Készítette: Sergiy Zavgorodny

A konferencián előadásokat tartottak és kisfilmeket mutattak be az egyes búvár régiók képviselői. Rámutattak arra, hogy mennyi lehetőség és látnivaló akad a turisták számára a tengerben.

Ezeket az érdekességeket szeretnék reklámozni az idén plakátokkal, rendezvényeken való megjelenéssel, ismeretterjesztő előadásokkal, hogy minél több turista figyelmét felhívják a búvárkodás lehetőségeire.

A búvárok egyébként számos feladatot végeznek a tengerben. Amellett, hogy betanítják a turistákat és felelnek a testi épségükért, nekik köszönhető a tenger tisztasága is. Évente több akciót is szerveznek, hogy összeszedjék a tenger fenekén felgyülemlett szemetet - mutatott rá hírében a Hr Turizam, horvát magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek