A világ legfotogénebb szállodája egy sivatag közepén fekszik

Sokan az Instagramon keresik a következő, lenyűgöző úticéljukat. Talán éppen ez okból szavaztatja meg olvasóival a Luxury Travel Advisor 2018-tól minden évben, hogy melyik a világ legszebb, Instagramra leginkább kívánkozó szállodája. Idén érdemes egy sivatagos táj felé keresgélni, ugyanis 2019-ben az Anantara Abu-Dzabiban található, Qasr Al Sarab nevű luxushotelét szavazták meg a világ leginkább Instagram-képes szállodájának – írja cikkében az Insider.

A luxusszálloda szobáinak berendezése illik a sivatagi tájhozForrás: anantara.com

A versenyben több tucat lenyűgöző szállodára szavazhattak az olvasók, akiknek szavazatai alapján ez a homokkal körbevett, egyedi kilátásokat birtokló szálloda nyerte el az első díjat. Nem nehéz belátni, hogy idén miért éppen ezt – a világ legnagyobb folytatólagos homokos sivatagában álló, – csak autóval vagy helikopterrel megközelíthető gyöngyszemet választották győztesnek. Az ötcsillagos szálloda minden bizonnyal lenyűgöző helyszínt kínál kastélyszerű megjelenésével.

Mintegy kastély, úgy fest a szálloda a sivatag közepénForrás: anantara.com

Az üdülőhely 206 szobával rendelkezik, néhány közülük hat ember elhelyezésére is alkalmas. Az árak éjszakánként 354 USD-tól indulnak egy deluxe szobáért két felnőttnek és egy gyermeknek. A legdrágább szoba, a királyi pavilon 1 225 dollár éjszakánként két személynek, viszont saját medencével és saját terasszal rendelkezik, természetesen sivatagi kilátással, amely különösen szép a naplementekor.

A királyi pavilonban saját medencében mártózhatnak meg a vendégekForrás: anantara.com

Az üdülőhely talán legnagyobb hátránya egyben az előnye is: a Liwa-sivatagban helyezkedik el. A szállodának több étterme mediterrán, grillezett és egyéb ételeket kínál. Ezeket a finomságokat vacsora közben is elfogyaszthatják naplementekor a homokdűnékkel körülvett, nyitott teraszon üldögélve.

Mesés a naplemente a Liwa-sivatagbanForrás: anantara.com

Ahogyan az üdülőhely vezérigazgatója, Adrian Stoppe mondta az INSIDER-nek, a szállodát úgy tervezték, hogy segítsen a vendégeknek "egymillió mérföldnyire" érezni magukat a lüktető, városi élettől.

A pálmafákkal körülölelt medencét éjjelente kivilágítjákForrás: anantara.com

Az szálloda szabadtéri tevékenységeket is kínál, például teve-túrákat, sivatagi sétákat, íjászatot és lovaglást. Stoppe szerint a vendégek általában a legszívesebben a teraszon vagy Sunset Lounge-ban (Naplemente hallban) időznek, hogy befogadják és megörökítsék a naplementében fürdőző, sivatagi táj látványát.

Hiába veszi körbe sivatagos táj a luxusholtelt, itt unatkozni nem lehetForrás: anantara.com

Elég egy pillantást vetni erre a hotelre, és rögtön látható, hogy erősen megállja helyét az Insta-fotók között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek