Állatrajongók egy csoportja próbálja menteni a Vuhanban hátrahagyott kedvenceket

Kínában a vírus kitörésének epicentruma Vuhan volt, így a lakosságot arra kérték, hogy költözzenek biztonságosabb területekre. Emiatt sokan otthon hagyták a háziállataikat, viszont az utazási tilalmak bevezetése után már nem tudtak visszatérni otthonaikba. Ahogy a napok hetekké váltak, a magukra maradt állatok csapdába estek – kétségtelenül nagyon éhesek és rettegnek. Az állatok érdekében néhány ember, aki a városban maradt, most megpróbál bejutni Vuhan üres házaiba – természetesen a lakás tulajdonosának engedélyével, – hogy élelmet és vizet biztosítson az éhező állatok számára.

A magára hagyott háziállatok éheznek, szomjaznak és nagyon félnek – illiusztrációForrás: LauraTara/Pixabay

Az egyikük a 43 éves Lao Mao, aki magára vállalta a mentési missziók sokaságának elvégzését. Volt, amikor Laonak rozsdás csöveken kellett felmásznia, hogy elérje az éhes cicákat a harmadik emeleti lakásban. Talált ott két kutyát is, akik a kanapé alatt rejtőztek el. Becslések szerint 5 millió ember hagyta el Vuhan városát akár a koronavírus miatt, akár azért, mert január végi holdújév-partikon vettek részt Kína más területein.

Lao Mao úgy véli, hogy emiatt körülbelül 50 000 háziállat maradt a városban, akikről senki nem gondoskodik.

„A csapatunk önkéntesei, köztük én is, több mint 1000 háziállatot mentettünk meg január 25. óta. A telefon egyfolytában cseng, alig alszom" – mondta Lao. Sajnos a zord valóság az, hogy Lao és csapata valószínűleg nem fog minden egyedül hagyott háziállatokhoz időben eljutni Vuhanban.

Amikor a koronavírus terjedni kezdett Kína középső részén, téves információ terjedt, amely szerint a háziállatokhoz, például macskákhoz és kutyákhoz köthető a vírus.

Ugyanakkor nem érkezett jelentés arról, hogy háziállatok fertőződtek volna az új törzzsel, amely emberek ezreit juttatott kórházakba. Remélhetőleg ez az új vírus hamarosan ellenőrzés alá kerül, így mindenki egészségesen folytathatja az életet a háziállatai körében – írja a Cesarway.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek