Ez a legkirályibb pub Angliában!

  A liverpooli Philharmonic Dining Rooms nevű pub megkapta az I. fokozati státuszt, vagyis abban a megtisztelteltetésben lett része, hogy első osztályú pub címmel rendelkezik a Historic England szerint. Ők azt írták, hogy „az egyik leglátványosabb pub, amely a kocsmák építésének aranykorában készült el", és „a pubok közötti székesegyház" jelzővel illették – olvasható az Indi 100.com cikkében.

  A Philharmonic Dining Rooms épülete LiverpoolbanForrás: Rodhullandemu/Wikpedia

  A kocsmát 1898 és 1900 között építtette Walter W Thomas építész, és végre hivatalosan is úgy tekintenek rá, mint a királynő londoni rezidenciájára.

  Előkelő enteriőrje nem egy tipikus kocsmát idézForrás: Bryan Ledgard/Wikipedia

  Bill Bryson, amerikai író, tudományos ismeretterjesztő, humorista azt írta egy 1995-ben megjelent könyvben: "A világon nincs olyan hely, amely megfelelőbb lenne a pisilésre, mint a Philharmonic Dining Rooms."

  Itt valóban királyokhoz méltó körülmények között végezhetik el a dolgukat a vendégekForrás: Bryan Ledgard/Wikipedia

  James Corden brit színész, humorista és televíziós személyiség Sir Paul McCartney-val együtt már rögtönzött egy meglepetés koncertet a kocsmában 2018-ban, a helyiek legnagyobb örömére.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!