Népszerűtlen úti célokat ajánl a turistáknak egy iroda

Míg egyre több, népszerű úti célt sújt a turistainvázió, ezt ellensúlyozandó felmerül az igény arra, hogy az ember kevésbé zsúfolt környezetben töltse a vakációját. Ebben igykeszik segíteni az Intrepid Travel nevű utazási iroda, mely kevésbé látogatott, „nem menő" helyszíneket ajánl az utazóknak - adja hírül a Travel and Leisure.

A marokkói Dakhla, a széllovasok paradicsomaForrás: عبد الرحمن الشرايبي/commons.wikimedia.org

Az iroda az utazókat olyan közösségek felé szeretné irányítani, amelyek profitálhatnak a turizmusból, és arra ösztönzi az embereket, hogy ne elégedjenek meg a jól bevált útvonalakkal. Az utak tematikája gyakran olyasmire épül, amit az utazók szeretnének megtapasztalni egy országban - például elefántcsordát látni Kambodzsában -, miközben kevésbé látogatott területeket fedeznek fel.

Ehhez azonban sok esetben ki kell lépniük a komfortzónájukból, nem is akármennyire. Az Intrepid „nem menő" listáján ugyanis olyan helyszínek is akadnak, melyek fokozott biztonsági kockázatot rejtenek.

Íme, a válogatás:

Dakhla, Marokkó
Gambia
Grönland
Queen Charlotte-szigetek (Haida Gwaii), Kanada
Moldova
Nicaragua
Kambodzsa északkeleti része
Szudán
Celebesz (Szulavézi), Indonézia
Tádzsikisztán

Olvasóink, hogyan látják ezt a kérdést? Szívesen utaznának biztonsági kockázatot rejtő térségbe különleges látnivalók nyomában, vagy, hogy elkerüljék a turistainváziót? Írják meg nekünk véleményüket kommentben itt a cikk alatt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek