Ezt a múzeumot minden csokiimádónak látnia kell!

  Ha február 18-a után egy belgrádi kiruccanást tervez és imádja a csokoládét, akkor ezt az új múzeumot mindenképp érdemes felírnia a látnivalók listájára.

  A múzeumban mindent megtudhat a csoki történelmérőlForrás: Pixabay / Készítette: Alexander Stein

  Belgrádban a Tadeuša Košćuška 18. szám alatt megtudhatja honnan származik a csoki és azt is, hogyan hódította meg az egész világot. Az édesség történelmét több helyiséget végigsétálva ismerhetik meg a látogatók - írja a szerb Turisticki Svet idegenforgalmi magazin.

  Az első szobában úgy érezhetik magukat, mintha egy dél-amerikai dzsungelbe csöppentek volna. Ez a tárlat a maják és inkák csokigyártásáról és -felhasználásáról mesél. A második teremben az derül ki, hogyan került be Európába a finomság. A harmadik tárlat pedig a volt Jugoszlávia és Szerbia csokitörténetét tárja fel a régmúlttól egészen a mai napig.

  A hamarosan megnyíló múzeumban természetesen nem csak a csoki történetét ízlelgethetik meg, hanem magát az édességet is. A helyiek elmondása szerint mindig lesz készleten a finomságból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!