Egy utazási iroda segítségével csökkentheti a szénlábnyomát

Az utazásnak és az új kultúrák megismerésének sok pozitív hozadék mellett van egy nem kívánt mellékhatása is: a szénlábnyom. Ennek ellensúlyozására az egyes légitársaságok a jegy mellé felajánlják a szén-dioxid-ellentételezés opciót is, de ez nem minden esetben jellemző.

Kilátás a Longonot-hegyre Kijabe közelében - illusztrációForrás: Hansueli Krapf/commons.wikimedia.org

Aki biztosra akar menni, annak az Intrepid Travel kínál alternatívát - számol be róla a Matador Network. Az utazási iroda Offset Earth programjának keretében havi 6,50 dolláros (körülbelül 2000 forint) adománnyal lehet támogatni a kenyai Kijabe erdő újratelepítését, az Eden újraerdősítési projekt részeként. Az erdő helyén eukaliptuszültetvények létesültek, nagyobb része 15 éve parlagon hever, emellett a szénbányászat és a tűzifaként történő kitermelés is sújtotta a területet. 

A feliratkozáshoz nem kell az Intrepiddel utazni, de aki saját szemével akarja látni a fákat, a céggel ezt is megteheti. Bár az Offset Earth nem jelent mindent átfogó megoldást az utazás környezeti hatásainak ellensúlyozására, egy kis lépéssel közelebb visz a károk mérsékléséhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek