Drónnal irtják a szúnyogokat Tanzániában

  Kísérletképpen pilóta nélküli repülő szerkezettel spricceltek szét vegyszert a Tanzániához tartozó Zanzibár szigeten a malária megelőzése céljából. 

  Egy kínai gyártmányú drón moszkitókkal fertőzött rizsföldek fölött szórt szét egy szilíciumalapú szert, hogy az a pangó víz felszínén vékony réteget képezzen, ezáltal "vízbe fojtsa" és elpusztítsa a maláriát terjesztő trópusi szúnyogok lárváit, bábjait. A gyártó, a DJI kínai cég szerint a kiszórt vegyszer nem mérgező és biológiai úton lebomlik a környezetben.

  A kép illusztrációForrás: JakeysPhotography123/Pixabay

  A drónos maláriaellenes akció ötletgazdái, Bart Knols kutató, Guido Welter vállalkozó és Richard Mukabana, a Nairobi Egyetem professzora szerint a drónhasználat kulcsfontosságú a moszkitók elleni harcban, mert a kézi vegyszerezés nagyon időigényes, a helikopteres szúnyogirtás pedig túlságosan költséges. Mukabana szerint a zanzibári projekt az első nagyszabású kísérlet a malária elleni küzdelemre szóródrónokkal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!