Itt találja Horvátország egyetlen Öko-strandját

  Kinevezték Horvátország első, és egyenlőre egyetlen öko-strandját. Amennyiben itt szeretne lubickolni a nyáron, Pulát érdemes becéloznia.

  A Fratanski sziget Pula közelében találhatóForrás: Shutterstock / Készítette: Dalen Banko

  A Fratarski-szigeten létezik egy nagyon szép strand, a Verudela, ez kapta meg a napokban az Öko-strand elismerést - írja a Hr Turizam, horvát idegenforgalmi magazin. A környezettudatos partszakasz a sziget északi oldalán fekszik.

   A 350 méter hosszú és 12 méter széles strand többnyire kavicsos. Az itt strandoló turisták árnyékos helyeket is könnyen találnak, hiszen a strand mögött természetes fenyves található.

  A Verudela strandon napellenzők, hulladéktároló tartályok, WC ivóvízzel és napkollektorral ellátott zuhanyzók teszik kellemesebbé a turisták kikapcsolódását. A rendezett, környezettudatos vízpart hamarosan további fejlesztéseken esik át.

  A strandon egy információs táblát helyeznek ki, amely tájékoztat a környéken élő értékes növény- és állatvilágról, valamint az ökopart viselkedési szabályait is leírja. Ez azért fontos, hogy megtartsák a strand tisztaságát és értékeit.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!