Canberrában luxuskörülmények között gondoskodnak a kimentett koalákról

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem épületében húsz koalát látnak el jelenleg. Az erszényesek különösen jó gondoskodásban részesülnek: hatalmas mennyiségben fogyaszthatják kedvenc eledelüket, az eukaliptuszt, vizet és meleg takarókat kapnak – számolt be a hírről az MTI.

A húsz erszényes kisállatról óvóan gondoskodnak a canberrai egyetemen - illusztrációForrás: sapphoris/Pixabay

A kórház lakói között van Ash, egy 2-3 év körüli nőstény, amelynek szőre leégett, jobb szemét elveszítette. Lakótársa Ian: nevét egy oltásban részt vevő helikopter bevetés közben elhunyt pilótájáról kapta. Nyolc koala a Tidbinbilla természetvédelemi területről származik, Canberra közeléből, tizenkettő pedig a 100 kilométerre lévő Two Thumbs Wildlife Sanctuary (Két Ujj Vadvédelmi terület) vidékéről, mely koalák által lakott terület volt. Egyelőre nem tudni, meddig kell a húsz koalának a canberrai koalahotelben maradnia.

A koalák különösen súlyosan érintettek, az ország egyes részein veszélyeztetett kategóriába kellett őket sorolni" – mondta Sussan Ley környezetvédelmi miniszter.

James Fitzgerald, a vadvédelmi terület tulajdonosa elmondta, hogy egyszer már vittek vissza a rezervátumba korábban kimentett koalákat, amikor úgy tűnt, elmúlt a veszély. A lángok azonban visszatértek és ezernyi állatot öltek meg. Köztük volt a Greta Thunbergről Gretának elnevezett állat is. "Ez egyike volt a kevés növekvő koalapopulációknak. Ez egyszerűen szörnyű" – fogalmazott Karen Marsh ökológus. A bozóttüzek Ausztrália keleti és déli részén szeptember óta több mint 120 ezer négyzetkilométernyi területet pusztítottak el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek