Az időjárás változásait kíséri a hotel halljában szóló zene

  Björk dalaiból a Microsoft mesterséges intelligenciájának segítségével generálnak olyan zenét, mely az időjárás és a nap helyzete szerint változik. A kórsafnnak keresztelt mű, ami izlandiul kórusarchívumot jelent, folyamatosan szól majd a 2019-ben megnyitott, New York-i Sister City szálloda halljában - adja hírül a Designboom.

  Forrás: sister-city-new-york.hotelinewyork.com/

  A Kórsafnban Björk zenei archívumából származó hangokat használnak az elmúlt 17 évből, azokat új módokon rendezve el. Szerepelnek benne többek között az izlandi Hamrahlid kórus darabjai is, amelynek Björk is tagja volt, és amely szerepelt is Cornucopia című, kísérleti színházi showjában.

  A mesterséges intelligencia segítségével a zene alkalmazkodik például a napkelték és naplementék ritmusához és a légköri nyomás változásaihoz, melyekről a szálloda tetején elhelyezett kamera élő felvételei szolgáltatnak adatokat. Az eredmény végtelen variációk sorozata, amely minden pillanatban kellemes hangulatot teremt a vendégeknek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!