Kiderült, melyik a világ legjobb országa

A USA News & World Report, a BAV Group és a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Iskolájának vezetésével készült jelentés 73 nemzetet értékelt olyan kategóriák alapján, mint a gazdasági befolyás, a katonaság, az oktatás és az életminőség. Arra voltak kíváncsiak, hogy mely országok gyakorolják a legnagyobb befolyást globális szinten - adja hírül a Lonely Planet.

SvájcForrás: kuhnmi/commons.wikimedia.org

A jelentés kitért az éghajlatváltozással és a technológiával kapcsolatos globális szorongásokra is. Mindent összevetve azt állapította meg, hogy az Egyesült Államokat tekinthető a világ legerősebb országának, ezt követi Oroszország és Kína.

Kanadát a legmegbízhatóbb országnak értékelték, ahogyan az életminőség szempontjából is ez került ki győztesen Dánia és Svédország előtt. Malajzia és Kína különösen alkalmas arra, hogy vállalkozást indítsunk ott, míg Dániában, Svédországban és Hollandiában a legjobb a nők helyzete.

Mindemellett az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Kanada kiemelkedik az oktatás terén, míg Svédország, Svájc és Finnország a környezetbarát életmódban tölt be vezető szerepet.

A legjobb országok listája a következő lett:

  1. Svájc
  2. Kanada
  3. Japán
  4. Németország
  5. Ausztrália
  6. Nagy-Britannia
  7. Egyesült Államok
  8. Svédország
  9. Hollandia
  10. Norvégia
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek