Ezeket a montenegrói városokat kár lenne lehagyni a bakancslistáról

  „Ha Montenegróban jár, rájön, hogy a mennyország valóban létezik, és közelebb van, mint gondolná" - kimagaslóan jó véleményt írt az egyre népszerűbb tengerparti országról az Obozrevatel ukrán portál.

  Turisták gyönyörködnek a kotori látképbenForrás: Pixabay / Készítette: Max Yakovlev

  A cikkben Montenegrót, mint a világ nyolcadik csodáját, Kotort pedig Velence testvéreként emlegetik. Kotorról, amelynek szűk utcái szerintük a régi idők szellemét tükrözi, a következőket írják:

  Amíg egy téren kávét szürcsölünk, meghallgathatjuk a templom harangját, pontosan úgy, ahogy a velencei Szent Márk téren. Ezen hasonlóságoktól függetlenül, Kotornak saját értékei vannak, amelyeket sehol máshol a világon nem lehet látni.  

  A cikkben Perastot mennyei helyhez hasonlítják, amely a hegyek és a tenger közé rejtőzött, és így szépséges képeket készíthetnek itt a fotózás szerelmesei.

  Montenegró, PerastForrás: Pixabay / Készítette: falco

  Tivatról mint romantikus középkori városról írnak, amelynek modern központja van. Porto Montenegrót Monacóhoz és Nizzához hasonlítja a szerző, Sveti Stefanról pedig mint a természet csodájáról mesél az olasóknak - írja az ukrán cikkre hivatkozva a Montenegrói RTV.

  Podgáricát nyugodtsága miatt dicsérik, mivel, fővárostól szokatlan módon, nagy a csend és a béke a városban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!