Elhagyott gyártelepen fejleszti a jövő városát a Toyota

  A Toyota új várost tervez építeni Woven City (Szövött város) néven a Fudzsi-hegy mellett, egy hajdani gyártelepen, melynek egyik fő funkciója a cég új innovációinak tesztelése lesz - adja hírül a Travel and Leisure.

  A Fudzsi-hegyForrás: Mocchy/commons.wikimedia.org

  A 175 hektáros helyszín saját infrastruktúrával rendelkezik majd, mely alkalmas lesz többek között az önvezető autók tesztelésére, ugyanakkor nemcsak a kocsival közlekedőkre gondolnak. A gyalogosoknak parkosított sétányokat alakítanak ki, emellett az egyes épületeket is a Toyota különböző gyártmányaival szerelik majd fel.

  „A város egyedülálló lehetőséget ad majd a jövő technológiáinak fejlesztésére, ideértve a város infrastruktúráját irányító, digitális operációs rendszert is" - mondta a társaság elnöke, Akio Toyoda, aki azt is hozzátette, hogy az emberek, épületek és járművek kommunikációs lehetőségeinek kapcsán a mesterséges intelligencia is szerepet játszik.

  Az épületek fenntartható anyagokból készülnek, és megújuló energia látja el őket: napelemek, valamint a cég hidrogén-üzemanyagcellás technológiája. A város körülbelül 2000 ember befogadására lesz alkalmas.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!