Robot szerzetes mormol imákat ebben a 400 éves japán templomban

  Ebben a 400 éves japán zen buddhista templomban egy egészen furcsa új szerzetessel találkozhatnak a látogatók. A kiotói szentélyben ugyanis egy androidot mutattak be nemrégiben az érdeklődőknek.

  A templom kertjeForrás: gritsalak karalak/Shutterstock

  A robotot azért hozták létre, hogy Buddha tanait közérthető formában magyarázza el. Megalkotói azt szeretnék, ha az új szerzetes valamiféle szokatlan, 21. századi módon hozná közelebb az embereket a hitükhöz.

  Tensho Goto buddhista szerzetes szerint a legnagyobb különbség az android és az élő ember között, hogy míg az utóbbi meghal, addig a robot fennmarad, így számtalan információt begyűjthet, sok-sok emberrel találkozhat, és így folyamatos fejlődésre is képes.

  A Mindar névre hallgató, 195 centi magas robotot alumíniumból és szilikonból készíttették. Programja szerint egy 25 perces szöveget mormol el a szív szútra alapján, angol és kínai feliratokkal kísérve a mondanivalóját. A prédikációt a robot mögé vetített képek is kiegészítik, írja a CNN Travel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!