A déli sarkot is meghódító magyar utazó most szörfdeszkára áll

A Spanyolországhoz tartozó, csaknem kör alakú sziget, a Kanári-szigetek névadója sok utazó szívét elcsábította már, de a legtöbben átlagos úton – hajóval, repülővel, vonattal – közelítették meg Gran Canaria-t, ahogy Antigua és Barbuda parányi, független közép-amerikai szigetországát is. Tudomásunk szerint még senki nem indult neki e két sziget közötti távnak egy SUP (Stand up Paddle) hátán egyensúlyozva.

Antigua varázslatos partszakaszára mi is megérkeznénkForrás: shutterstock.com

Rakonczay Gábor magyar hajós és extrém sportoló újabb expedíciója alkalmával azonban pontosan ezt fogja tenni. A tervek szerint 2020. január 20-án indul majd útnak, hogy szörfdeszkán állva evezve átszelje az Atlanti-óceánt.

A kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós hetedszer vág majd neki a kalandnak. Bár az útvonal ugyanaz lesz, a párosevezés és a szólókenuzás után most egy öt méter hosszú, másfél méter széles, tőkesúlyos, kabin nélküli hajóval indul útnak, teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül.

Fő a változatosság Grönland utánForrás: David Gonzalez Rebollo / shutterstock.com

Az extrémsportoló, aki korábban Grönlandon és az Antarktiszon is teljesített expedíciókat, elárulta, hogy benne is van egy kis feszültség, félelem, de úgy gondolja, hogy a kihívás szakmailag megvalósítható. Ezúttal azonban három olyan eszközt, köztük két műholdas mobiltelefont is magával visz, amellyel vészhelyzetben azonnal hívni tudja a mentőközpontot. A január 20-án induló út alatt Rakonczay Gran Canariáról kiindulva Antiguaszigetéig szeretne evezni, ami a tervek szerint 55-65 nap alatt teljesíthető lenne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek