Kisebb ökológiai lábnyomot hagyna a KLM

  A fedélzeti utasellátó eszközök zárt rendszerű újrahasznosításán dolgozik a KLM. Az Amszterdamból Vancouverbe közlekedő decemberi 18-i járatán zárt rendszerben újrahasznosított poharak, fedők és tárolók segítségével szolgáltak fel – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

  Forrás: Alf Van Beem/Wikipedia

   Az eszközöket négy korábbi Amszterdam-Vancouver járatról gyűjtötték vissza, amik a megfelelő tisztítás után újra felhasználhatóvá váltak.

  A KLM az első légitársaság, ami a különböző utasellátó eszközeinek zárt rendszerű újrahasznosításán dolgozik. Jelenleg azt kutatják, miként lehetséges a különféle catering eszközök újrahasznosítása, illetve hogy ez mennyire hatékony lépés ökológiai lábnyomuk csökkentésére.

  - A teszt a KLM fenntarthatósági törekvésének, a „Repülj felelősen" programnak a része, melynek keretein belül 2030-ig 50%-kal csökkenteni kívánjuk hulladéktermelésünket a 2011-es szinthez viszonyítva" – magyarázta Martine van Streun, a KLM fedélzeti termékeiért és szolgáltatásaiért felelős mérnök.

  A KLM központja AmstelveenbenForrás: By MartinD/ Wikipedia

  Az innovatív változtatásnak köszönhetően a desszertes és salátás tálcákat, a fedőket, a műanyagpoharakat és a melegételes tálcákat – amiktől az európai szabályozásoknak megfelelően egyébként meg kellene szabadulni a tengerentúli járatokon – meg tudják tisztítani, és ellenőrzés után újra tudják használni. A használt tálak, fedők és poharak könnyebbek, így csökkentik a gép össztömegét, ami alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást jelet.

  - Így a tervezett innováció ahhoz a 2030-ra kitűzött célhoz is hozzájárul, miszerint a KLM 15%-kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását a 2005-ös szinthez viszonyítva." – tette hozzá van Streun.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!