A tömeges tiltakozás ellenére megtartották a tűzijátékot Sydney-ben

Bár több mint 260 ezren aláírták a felhívást a bozóttüzek övezte Sydney újévköszöntő tűzijátékának lemondására, az ausztrál nagyváros illetékesei mégis megtartották a látványos rendezvényt. Már csak azért is, mert a város idén 6,5 millió ausztrál dollárt (1,35 milliárd forint) költött az ünnepi tűzijátékra és tizenöt hónapja készülnek a rendezvényre.

2018-as újévi fények a város fölöttForrás: Shutterstock.com

A felhívást aláírókat ezek a tények azonban nem hatották meg. Elsődleges javaslatuk az volt, hogy a városvezetés a tűzijáték költségeit fordítsa a három hónapja kezdődött bozóttüzek elleni harcra, illetve az önkéntes tűzoltók kompenzálására és a brutális szárazságtól szenvedő gazdák megsegítésére.

Elegendő füst van már a levegőben, a hatalmas tűzijáték egyeseknek újabb traumát okozhat. 2019 katasztrofális év volt az árvizek és a tüzek miatt Ausztráliában, minden szövetségi államnak nemet kell mondania a tűzijátékokra"

– írták.

A sydneyi önkormányzat szóvivője szerint megértik az emberek aggodalmait, de az ünnepi tűzijáték lemondásának semmilyen gyakorlati előnye nem lett volna, és a lemondás komoly anyagi károkat okozott volna Sydney-nek, valamint romba döntötte volna azon több tízezer ember tervét, akik az ország más részeiből és külföldről érkeztek az eseményre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek