A tömeges tiltakozás ellenére megtartották a tűzijátékot Sydney-ben

  Bár több mint 260 ezren aláírták a felhívást a bozóttüzek övezte Sydney újévköszöntő tűzijátékának lemondására, az ausztrál nagyváros illetékesei mégis megtartották a látványos rendezvényt. Már csak azért is, mert a város idén 6,5 millió ausztrál dollárt (1,35 milliárd forint) költött az ünnepi tűzijátékra és tizenöt hónapja készülnek a rendezvényre.

  2018-as újévi fények a város fölöttForrás: Shutterstock.com

  A felhívást aláírókat ezek a tények azonban nem hatották meg. Elsődleges javaslatuk az volt, hogy a városvezetés a tűzijáték költségeit fordítsa a három hónapja kezdődött bozóttüzek elleni harcra, illetve az önkéntes tűzoltók kompenzálására és a brutális szárazságtól szenvedő gazdák megsegítésére.

  Elegendő füst van már a levegőben, a hatalmas tűzijáték egyeseknek újabb traumát okozhat. 2019 katasztrofális év volt az árvizek és a tüzek miatt Ausztráliában, minden szövetségi államnak nemet kell mondania a tűzijátékokra"

  – írták.

  A sydneyi önkormányzat szóvivője szerint megértik az emberek aggodalmait, de az ünnepi tűzijáték lemondásának semmilyen gyakorlati előnye nem lett volna, és a lemondás komoly anyagi károkat okozott volna Sydney-nek, valamint romba döntötte volna azon több tízezer ember tervét, akik az ország más részeiből és külföldről érkeztek az eseményre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!