Életbe lép a SZÉP-kártya horvát változata

  A horvát kormány úgy döntött, hogy január 1-től bevezeti a magyar SZÉP-kártyához hasonló, úgynevezett Cro-kártyát, amelynek az a célja, hogy a nyári szezonon kívül is felpezsdítse a belföldi turizmust.

  Emelkedhet a belföldi turisták száma Horvátországban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Igor Karasi

  A munkáltató legfeljebb 2500 kunát vagyis kicsivel több mint 110 ezer forint béren kívüli juttatást utalhat át az alkalmazott Cro-kártyájára. Ezt az összeget a munkavállaló kizárólag turisztikai szolgáltatásokra fordíthatja az ország egész területén, beleértve a tengerpartot is.

  Miután egy kérdőíves felmérésből kiderült, hogy a munkavállalók többsége érdeklődik a kezdeményezés iránt, megkérdezték a munkáltatókat is, hogy mit gondolnak a juttatás bevezetéséről  – mutatott rá hírében a horvát HrTurizam.

  A horvát magazin arról is ír, hogy Magyarországon, Franciaországban és Olaszországban jól működnek a turizmusban felhasználható kártyák és élénkítik a belföldi turizmust, így azt remélik, hogy náluk sem lesz ez másként. A Cro-kártyát Horvátországban is azokban az idegenforgalmi és vendéglátó egységekben lehet majd felhasználni, amelyek csatlakoznak a programhoz.

  Az ötlet egyébként már nem újdonság a helyieknek, hiszen 2016 óta ígérgetik a megvalósítását. Úgy tűnik most valóban életbe is lép a SZÉP-kártya horvát változata.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!