Elkészült a világ legnagyobb 3D-nyomtatott épülete

  Az Apis Cor nevű cég felhúzta a világ legnagyobb 3D-nyomtatással készült épületét Dubajban. A kétszintes, 9,5 méter magas és 640 négyzetméter alapterületű irodaház a dubaji önkormányzat megrendelésére készült - adja hírül a Dezeen.com.

  Dubaj - illusztrációForrás: Hans-Jürgen Schmidt/pixabay.com

  A ház különleges, gipsz alapú anyagból készült, és a szabadban nyomtatták, hogy bizonyítsák, ellenáll a különböző környezeti hatásoknak. A nyomtatógépet daruval mozgatták az épület különböző részei között.

  A házat hagyományos alapokra helyezték, de a zsaluzat már nyomtatással készült, és betonnal, valamint vasrudakkal erősítették meg. A padló előregyártott elemekből áll, az ablakok és a tető szintén hagyományos eljárással készült.

  Az Apis Cor 2020-ra azt tervezi, hogy 3D-nyomtatással lakóházakat épít az Egyesült Államokban, de már a Marsra is terveznek épületeket egy NASA-pályázat keretében.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!