Ez a német falu lesz hamarosan az EU földrajzi középpontja

  Miután Nagy-Britannia várhatóan kilép az Európai Unióból, 2020. január 31-én Németország egyik kis falva válik a szervezet új földrajzi középpontjává, amitől a helyiek a turizmus fellendülését várják. A párizsi IGN intézet mérései igazolják, hogy a mindössze nagyjából 1200 lakossal bíró délbajor Gadheim az EU blokk földrajzi középpontja pontja – írja a The Telegraph. 

  A Szent Márkus kápolna GadheimbenForrás: MercyfulRelease/Wikipedia

  Gadheim megkoronázására még idén márciusban került volna sor, majd áttették októberre, most – három és fél évvel a Brexit népszavazása után – a nagy pillanat valóban a láthatáron van.

  A késedelmet kihasználva a helyiek legalább időt nyertek az előkészületekre. Kezdetnek létrehoztak egy WhatsApp csoportot, hogy megvitassák a híreket, és kidolgozzák, hogyan lehetne a legfigyelemfelkeltőbb módon megünnepelni a nagy napot.

  Az egyik javaslat – Theresa May tiszteletbeli állampolgárává választása – nem hozta meg a várt sikert, ellenben a faluba érve már most az "EU jövőbeli központja" felirat üdvözli a látogatókat. A gadheimi lakosú Karin Kessler birtokában lévő mező szélén már ott áll egy oszlop az EU zászlójának felhúzására készen egy fából készült pad és asztal társaságában, amit a falu lakosságának reményei szerint a sok turista fogadására készítettek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!