Mostantól a román oldalról is megközelíthető a galambóci vár

  A nemrég felújított galambóci vár mostantól a román oldalról is megközelíthető komppal, ugyanis új határátkelőhely nyílt pénteken a romániai Újmoldova és a szerbiai Galambóc között. Az egyik településről a másikra komp szállítja át az utasokat és a járműveket a Dunán.

  A galambóci vár madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: Milos Bogicevic

  A hatóságok azt remélik, hogy az új határátlépési lehetőség tehermentesíti a többi határátkelőhelyet, és ezáltal megrövidül a határátlépés időtartama.

  A román kormány még augusztusban határozott arról, hogy megnyitja a határt a Vaskapu Duna-szoros bejáratánál. Ekkor azt közölte, hogy az átkelő 6 és 20 óra között tart nyitva, és nem lesz alkalmas veszélyes áruk, élő állatok és lassú járművek átléptetésére.

  A román-szerb államhatár szárazföldi szakaszán három közúti és két vasúti határátkelőhely működik, a dunai szakaszán pedig eddig négy határátkelőhely áll az utazók rendelkezésére. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!