Festői környezetben nyitott meg Galambóc felújított vára

  Mától belülről is meglehet nézni a Duna szerbiai szakaszának legjelentősebb várromját, a galambóci várat, ugyanis felújították a román határnál található, festői fekvésű erődítményt.

  Festői környezetben található a szerb erődítményForrás: Shutterstock / Készítette: Creative Family

  Az erődnek évente több mint 60 ezer látogatója van, azonban a turisták biztonsági okok miatt nem léphettek be a vár belsejébe, egészen máig. Az ötéves felújítás után hosszú idő után megnyitja kapuit a látványosság – tudtuk meg a szabadkai Pannon RTV híréből. A galambóci erődön 2014 óta végeztek teljeskörű felújítást és régészeti munkákat. Kilenc tornyot, illetve az ezeket összekötő falat restauráltak.

  Galambóc várának tekintélyes romja a Duna jobb partján, közvetlenül a lenyűgöző Vaskapu-szoros bejáratánál található. A vár helyén már a római korban is állt egy erőd, amit Columbariának neveztek. A középkori galambóci vár azonban csak a 13-14. század fordulóján épült fel. A vár stratégiailag olyan jelentős helyen fekszik, hogy a várért és környékéért gyakran háborúztak egymással a bizánciak, a magyarok, a bolgárok, a törökök és a szerbek is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!