Elpusztult bálnát vetett partra a víz Londonban

Furcsa és egyben szomorú látványban lehetett részük azoknak a londoniaknak, akik péntek késő este a Temze partján, a Battersea híd környékén sétáltak. Egy hatalmas emlős feküdt mozdulatlanul a híd alatti folyóparton. Az állatról később megállapították, hogy csukabálna, amely akár 10 méter hosszúra is megnőhet, súlya fejlett példányként akár a 10 tonnát is elérheti – írja cikkében a BBC. 

A Battersea híd lábánál mosta partra az óriási emlőst a vízForrás: Iridescent/Wikipedia

A Londoni Kikötői Hatóság (PLA) bejelentette, hogy hétfőn gondoskodnak a bálna elszállításáról. A csukabálnák időnként a brit vizekben is felbukkannak, mert a trópusi területekkel szemben a hűvösebb régiókat részesítik előnyben, de megtalálhatók az Atlanti-óceán, a Csendes-óceán, az Indiai-óceán és a Jeges-tenger vizeiben is.

A PLA megerősítette, hogy péntek délután több bejelentést is kaptak egy Temzében felbukkanó nagy emlősről.

Az első egyértelmű jelzés, hogy valóban bálnáról van szó, sajnos már akkor történt, amikor holtan találtak rá – mondta Martin Garside, a PLA szóvivője.

Most a British Divers Marine Life Rescue-ból két tengeri szakértőt küldtek, hogy segítsék a PLA-t a bálna tetemének elszállításában. A testet a londoni állatkertbe viszik boncolás céljából.

Sajnos ez nem egyedi eset: októberben egy púpos bálnát találtak holtan a Temzében, Greenhithe városában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek