Kevéssé népszerű, horvát műemlékekhez vezet az új UNESCO-út

A Split Megyei Kamara bekerült az UNESCO „Mirabilia" hálózatába, amely 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy védje és népszerűsítse a kevésbé ismert európai műemlékeket.

Érdemes Splitből indulva felkeresni az UNESCO műemlékeitForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

A szervezet célja, hogy a turisták, amellett, hogy körbejárják a neves helyeket és turistacélpontokat, megismerjék a kevéssé népszerű, de annál érdekesebb és izgalmasabb látnivalókat is. Ez a platform lehetőséget kínál új kulturális és turisztikai útvonalak és programok kidolgozására, amelyek egész évben felkelthetik a turisták figyelmét.

A program keretében új kirándulások indulnak Splitből, amely ideális kiindulópont lehet egy horvátországi UNESCO-túrához.

Kétórányi kompúttal hat UNESCO-helyet érhetünk el.  

A horvát HrTurizam idegenforgalmi magazin a következő útitervet javasolja: Splittől a Diocletianus-palotától indulva menjünk Šibenikre és nézzük meg a Szent Jakab Székesegyházat. Visszafelé álljunk meg Trogirban, majd töltsünk el akár egy napot Hvar szigetén, de az óvárosra mindneképp érdemes több órát szánni.

Innen, mindössze egy órányi autóútra, Dalmácia szívében található egy középkori temető, emellett egynapos kirándulás keretében lehet megtekinteni két másik UNESCO-helyszínt is: Dubrovnikot és a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot. Az egyetlen különleges hely, amelyet valamivel nehezebb elérni, a Porečben található Eufráziai Bazilika - írja a horvát sajtó.

A helyiek azt javasolják, hogy ha tehetik szánjanak több napot az UNESCO horvát helyszíneinek felkeresésére, hogy legyen idejük alaposabban körülnézni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek