Szelfizés közben esett be egy francia turista a thaiföldi vízesésbe

Szelfizés közben vízesésbe csúszott és meghalt egy francia turista a thaiföldi Ko Szamuj szigetén - közölte pénteken a helyi rendőrség.

A baleset csütörtök délután történt. A 33 éves férfi a Na Mueng 2 vízesésbe zuhant a fehér homokú strandjairól és dzsungeltúráiról híres szigeten.

A Na Mueng 2 vízesésForrás: Ilya Sviridenko/Shutterstock

"Órákba telt, amíg a csúszós talajon eljutottunk a holttestig és kiemeltük. A barátai elmesélték, hogy szelfit akart készíteni, amikor megcsúszott és lezuhant" - mondta Phuvadol Virijjavarangkul rendőrtiszt.
Ugyanerről a helyről esett le júliusban egy spanyol turista. "Azóta táblákat helyeztünk ki, melyek megtiltják a bejárást a veszélyes területre. Egyesek mégis megpróbálják, hogy még jobb fotókat készítsenek, de a vízesés oldala meredek és belecsúszhatnak" - tette hozzá. A rendőrség szerint a francia férfi koponyatörést szenvedett, ez okozta a halálát, bár orvosszakértői jelentés még nem készült.

2011 októbere és 2017 novembere között legalább 260 ember halt meg a világon szelfizés közben az Indiai Orvostudományi Intézet (All Indian Institute of Medical Sciences) tavalyi tanulmánya alapján. A legtöbb - 159 - Indiában történt, utána következik Oroszország, az Egyesült Államok és Pakisztán.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek