Egy kínai turistát kaptak el a hullámok egy izlandi partszakaszon

Egy kínai férfit kis híján elsodorták a hullámok Izland egyik part szakaszán. A szemtanúk szerint kész csoda, hogy élve megúszta az esetet.

A Reynisfjara elnevezésű partszakaszon több turista is sétált, amikor az Iceland Monitornak interjút adó szemtanú is a helyszínen járt. Sigurður Sigurbjörnsson, aki egy videót is készített az aznapi heves hullámzásról, látta, ahogy a harmincas éveiben járó kínai férfit elkapta egy nagyobb hullám, azonban meg tudott kapaszkodni valamiben, így nem vitte el a víz. A válla azonban megsérült, és kórházba kellett szállítani.

Þórólfur Sævar Guðmundsson, aki túravezetőként dolgozik, úgy látta, hogy a parton sétáló kirándulók egyáltalán nem veszik komolyan a veszélyt. „Néhányan szinte provokálták a tengert" – mesélte.

Figyelmeztető tábla is van a közelbenForrás: Molnár Zoltán

Ő maga is gyakran figyelmezteti az erre járókat, hogy nagy baj lehet abból, ha közel merészkednek a vízhez, és úgy látja, hogy azok a csoportok fegyelmezettebbek, akik eleve vezetővel érkeznek. „Nem szoktam szépíteni a dolgon, megmondom nekik, hogy többen meghaltak már itt" – mondta.

ReynisfjaraForrás: Cardaf/Shutterstock

A túravezető szerint a területet ilyen napokon le is kellene zárni, ám ez a terület nagysága miatt nem lehetséges. Sigurður szerint a veszélyt jelző táblák elég egyértelműek, ezért az embereknek egyszerűen csak oda kellene figyelniük, hogy mit csinálnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek