A terpeszkedő utasokat teszi helyre az új kampány

  A terpeszkedő utasok ellen indított kampányt a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien mivel egyre több panasz érkezik a manspreading, vagyis a nagy terpeszben ülő utasok miatt. Az sem titok, hogy jellemzően a férfi utasok veszik fel a számukra kényelmes, mindenki más számára kényelmetlen testtartást.

  Még ülsz vagy már terpeszkedsz?Forrás: © Wiener Linien

  A cég a közösségi médiában indított kampányt, hogy felhívja ezeknek az embereknek a figyelmét arra, hogy másokat zavar az, amit ők talán észre sem vesznek. A „Legyél úriember, és ülj zárt lábakkal!" című kampány egy olyan jelenségre hívja fel a figyelmet, ami egyáltalán nem egyedi, hiszen Madridban, New Yorkban és Los Angelesben is egyre több utast zavarnak azok, akik szinte „rálógnak" szomszédaikra.

  A Wiener Linien egy kis plakátot készített arról, hogy miként kell helyesen ülni a tömegközlekedési eszközökön, ezt posztolta kis a Facebookon és a Twitteren is „Még ülsz vagy már terpeszkedsz?" kommentárral. A társaság máskor is rendszeresen emlékezteti utasait, hogy mi az elvárt magatartás a tömegközlekedési eszközökön és a megállókban, erre pedig szükség is van, mivel tömegközlekedési eszközein naponta 2,6 millióan utaznak, olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!